Joogaa kotona, joogaa työpaikalla…Kehräämön Etäjoogassa!

Joogaa kotona, joogaa työpaikalla…Kehräämön Etäjoogassa!
Pia Berg on saanut etäjoogasta helpotusta etätyöläisen kehon ja mielen haasteisiin.

Kehräämön Etäjoogan joogaharjoitukset ja meditaatiot ovat nyt pyörineet runsaan viikon. Sekä opettajat että joogaajat ovat jatkaneet uudessa ympäristössä, ja nyt jo vähän niihin tottuneetkin. Etäjoogamahdollisuutta on tervehditty kiitollisuudella, ja osallistujia on tullut mukaan paitsi Tampereelta, voisi melkein sanoa että maapallon äärilaidalta toiselle: Utsjoelta Swakopmundeen saakka!

Kehräämön Miia Rautio valmistautuu vetämään etäjoogaa kotoaan. Ihan hyvä idea, että ohjaajalla on yllään taustasta hyvin erottuvat värit!

Pia Berg on tarttunut heti mahdollisuuteen jatkaa joogaa Kehräämön Etäjoogassa, ja on mahdollisuudesta ilahtunut. Hän on epidemian takia etätöissä kotona, mutta osallistuisi muutenkin mielellään etäjoogaan.

  • Olen ihan tyytyväinen siihen, että saan tehdä etätöitä kotona. Joitakin sukulaisia ei voi nyt tavata lainkaan, ja se on ikävää, Pia kertoo. Pia työskentelee kirjanpitäjänä, ja on huomannut, että etätyössä taukojen pitäminen kysyy itsekuria.
  • Koitan pitää säännöllisiä viidentoista minuutin taukoja ja parin minuutin mikrotaukojakin. Kärsin migreenistä, ja se iskee kyllä, jos en malta pitää taukoja. Niinä päivinä, kun olen ollut Etäjoogassa, ei migreeni ole vaivannut. Eristäytyminen ei ole ahdistanut minua ollenkaan, mutta huomaan kyllä, että luulosairaus välillä iskee ja olen tunnistavinani itselläni oireita. Jooga auttoi hyvin siihenkin vaivaan!

Etätyöläinen löytää luovia ratkaisuja silloin, kun päivä on täynnä palavereja, eikä tauoille löydy aikaa.

  • Olen pitänyt palavereja maaten selälläni pöydän alla, että keho saa vähän taukoa istumisesta ja ruudun tuijottamisesta, Pia kertoo.

Pia pitää tilaisuutta osallistua Etäjoogaan hyvänä itselleen normaalitilanteessakin. Silloin voi tehdä joogaharjoituksen kesken työpäivän, kun matkaan ei menee aikaa.

  • Koen, että tässä on uudenlainen mahdollisuus pysyä terveenä!

Pia koki ensimmäisen etätuntinsa yllättävällä tavalla erilaiseksi kuin normaali joogatunti.

  • Se tuntui yllättävän henkilökohtaiselta! Tunsin, että ohjaus tuli vain minua varten, vaikka tiesin kyllä, että muitakin oli mukana. Tuntui tärkeältä osallistua harjoitukseen. Tuntui hienolta, että me kaikki olimme keskittyneinä tähän harjoitukseen eri puolilla maata.

Mantrat tuntuivat etäharjoituksessa erilaiselta, koska osallistujat eivät kuule toisiaan, eikä yhteistä äänivärähtelyn kokemusta synny samalla tavalla.

  • Mantrat ovat minulle yksi maagisimpia hetkiä joogassa. Kehräämöllä on hieno akustiikka, ja tuntuu, että omasta itsestä tulee ääni, jota en itse luo. Yhteinen ääni kulkee lävitseni.
Joskus tarvitaan erityisjärjestelyitä, että kotona tai työpaikalla voi keskittyä joogaharjoitukseen.

Pian on ollut helppo järjestää itselleen kotona tila, missä voi joogata rauhassa.

  • Vähän se vaatii huonekalujen uudelleenjärjestelyä. Sama harjoitus uudessa tilassa tuntuu taas erilaiselta, ja kyllähän se vähän jännittikin ensin.
Sanja Shant Ajeetin joogaan osallistuu myös kisukaveri!

Etäjooga voi tuoda ihan uusia näkökulmia omaan harjoitukseen. Tekniikka asettaa omia haasteitaan, samoin keskittyminen harjoitukseen kotona. Nyt olemme etänä yhdessä harjoituksessa, mutta ryhmän tuki ei tunnu välttämättä yhtä konkreettiselta harjoituksessa. Silti on mukava moikata joogakavereita edes ruudun välityksellä. Teemme harjoitusta uudenlaisessa yhteydessä ja uusissa paikoissa, ja se saattaa hyvinkin johdattaa havaitsemaan hienojakoisiakin energian muutoksia eri tilanteissa. Odotamme päivää, kun saamme taas kokoontua Kehräämön valoisaan saliin harjoitukseen kaikki yhdessä, ja teelle turisemaan tunnin jälkeen!

Pian saamme toimintaan myös verkkokaupan, jonka kautta etäjoogaan osallistuminen helpottuu entisestään. Silloin voit osallistua myös kertamaksulla. Seuraa tiedotusta Kehräämön sivuilla, Facebookissa ja Instagramissa! Tällä hetkellä ovat voimassa nämä ohjeet

Sulje Menu