Perjantaisin 20.3. 27.3. 10.4. 17.4.

Miltä tuntuisikaan kulkea päiväsi vähän kevyemmin, iloisin mielin?

Stressi on aikamme epidemia.
Kalenterit pursuavat menoja toinen toisensa jälkeen ja moni meistä elää kroonisessa sympaattisen hermoston ylivireystilassa.

Maaliskuussaa alkava Irti Stressistä- kurrsi tarjoaa täydellisen kokonaisuuden puhdistamaan kehomme ja mielemme kevyemmäksi arjen ahtaudesta.

STRESSI – MITÄ SE ON?
Stressi on kehomme luonnollinen tapa reagoida vaativiin tai uhkaaviin tilanteisiin. Stressireaktiossa elimistö erittää stressihormoneja (mm. adrenaliini ja kortisoli), jolloin suorituskyky paranee hetkeksi. Reaktio voi kuitenkin pitkittyä ja jäädä kehoomme, jolloin keho alkaa kärsiä. Se karsii pois kaiken ylimääräisen ja alkaa heikentää näin immuunipuolustusta, lihasten rakennusta, mielikuvitusta, harkintakykyä ja empatiaa. Niinpä pitkittynyt stressi voi jopa tappaa elämänilomme ja rajoittaa kehomme luonnollista toimintaa. Pitkittyneen stressin purkamiseen on kuitenkin keinoja.

KURSSIN SISÄLTÖ
Tämä kurssi karistaa kehoon kertyneet jännitykset tiehensä ja vapauttaa pitkäaikaista stressiä tehokkaasti. Opit kuinka vapauttaa kehosi stressitiloja myös arjessa ja vaikka kesken työpäivän.

Kurssi koostuu teoriasta ja käytännön harjoituksista.

Teoriaosuudessa tutustumme stressin syntymekanismeihin, toimintaperiaatteeseen, tutkailemme sen teemoja omassa elämässämme ja opimme ymmärtämään kuinka voimme paremmin toimia stressin kanssa.

Harjoituksissa hyödynnämme erilaisia liikeharjoituksia sekä tärinäterapiaa, jotka purkavat lihaksiin kertyneitä jumeja ja laittavat energian kiertämään kehossa. Teemme toimivia ja puhdistavia hengitysharjoituksia (pranayama), jotka rauhoittavat ja tasapainottavat sekä hermostoa että mieltä. Teemme myös lyhyitä meditaatioharjoituksia. Meditaatio laskee kehomme kortisoli (ns.stressihormoni) -tasoja sekä rauhoittaa mantelitumakkeen toimintaa, millä on välitön vaikutus hormonitoimintaamme.


OPPIMATERIAALI
Kurssilta saa kirjallisen materiaalin tärkeimmistä kurssin sisällöistä, hengitysharjoituksista ja eri tekniikoista. Näin voit helpommin hyödyntää opiimassi myös kurssin jälkeen ja integroida oppimaasi. Harjoitukset kulkevat mukanasi kotiin ja voit palata niihin vaikka vuosien päästä

OHJAAJA
Työpajan ja Irti Stressistä -kurssin ohjaaja Miia Rautio on kehittänyt kurssin kuljettuaan ja kulkiessaan läpi omaa vaiherikasta polkuaan hyvinvoinnin ja stressityöskentelyn parissa.

“Havahduin stressin ja ylikuormituksen vaikutuksiin saatuani välilevyn pullistuman alaselkääni 2013. Kipu oli niin paha, etten kävellyt kunnolla moneen viikkoon ja jouduin jäämään pitkälle sairaslomalle. Aluksi tilanne oli shokki, sillä elämäni oli tiukkaa ja aikataulutettua. Terveydentilan äkillinen muutos sai kuitenkin pysähtymään ja lopulta ymmärtämään kaiken puskemisen kaistapäisyyden. Olin uhrannut itseäni ja omaa terveyttäni näkemättä, miksi lopulta toimin niin kuin toimin. Toiminta oli kestämätöntä ja kehoni kaikessa viisaudessaan näytti sen minulle.

Elämä muuttuu helposti suorittamiseksi. Kulttuurimme, muiden esimerkki ja perityt toimintamallit vahvistavat ja jopa kannustavat suorittamaan elämää.

Tuosta havahtumisesta alkaen olen keskittynyt tutkimaan mieltäni, kehoani, sen kuormittumista, stressin syntymekanismeja ja erityisesti niiden purkamista eri keinoin. Jooga-ohjaajan työssäni pääsen näkemään suorittamisen toimintamallin aktivoitumista ja kehittämään tapaa ohjata, joka kannustaa luopumaan siitä. Haluan kannustaa ihmisiä kohti holistista, itsetuntemuksesta kumpuavaa hyvinvoinnin ylläpitoa ja elämästä nauttimista!

TAAPAMISET
Perjantaisin 20.3. 27.3. 10.4. 17.4.
Klo: 18:15 – 20:15
4 x 2h

Hinta 140/120e kun varaat paikkasi perjantaihin 6.3. mennessä
(alennettu hinta: opiskelijat, eläkeläiset, työttömät)

6.3. jälkeen hinta 160/140e.

MUKAAN PÄÄSET
ilmottautumalla: miia@kehraamo.fi

Saavu tunneille mukavassa vaatetuksessa, jossa on helppo liikkua.
Tarvittavat välineet löydät paikan päältä. Muista, että olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Palautetta aiemmilta kursseilta:

“Iso kiitos! Ihana kurssi. Olen aloittelija ja nautin todella, kun kaikki selitettiin hyvin.”

“Hyvä kokonaisuus eri keinoista purksaa stressiä. Sopivan mittainen kurssi. Tila ja ohjaaja hyvät. Tärinä, ravistelu ja hengitysharjoitukset todella rentouttavat. Kiitos!”

“Hyvä, rauhallinen ohjaus. Tietoa ja teoriaa oli sopivasti. Paljon hyviä harjoituksia. Suuri kiitos kurssista!”

“Todella ihana kurssi! Täytyy tulla uudestaan. Ei stressiä enää yhtään niin paljoa! Kiitos!”

“Persoonasi on todella rauhoittava ja muita arvostava. Tila ja taustamusiikki luo turvallisen ilmapiirin.”Lämpimästi tervetuloa,
ohjaajasi Miia Rautio (YTTC500hr)

Sulje Menu