tiistaina 2.7. klo 19:30-20:30

Kirtanissa lauletaan mantroja kirtania johtavien muusikoiden kanssa vastaamalla heidän laulamaansa mantraan toistamalla sama mantra. Vuorolaulu jatkuu yhä uudelleen ja uudelleen, joten mantraan on helppo päästä mukaan. Mantrat jaetaan kirtanissa paperilla, eli mitään ei tarvitse osata etukäteen.

Ruoveden Noitakäräjien taikuus tiivistyy tiistai-iltana maagisessa mantraillassa, keskellä kirkonkylää Sointulassa! Brahm Giani -mantrabändi johdattelee meditatiiviseen mantralauluiltaan, jossa voit kokeilla oman äänesi maagista voimaa. Aiempaa kokemusta kirtanista tai meditaatiosta sen enempää kuin laulutaitoakaan ei tarvita!

Kirtan-illassa loitsutaan itsellemme hyvää mieltä ja harmoniaa kaikkialle ympärillemme. Kaikki ihmiset, luonto, kasvit, puut ja eläimet hyötyvät mantrojen äänivärähtelystä.

Kirtan voi helpottaa elämää laukaisemalla lukittuneita tunteita ja nostamalla pintaan iloa ja keveyttä. Kirtan kuljettaa meitä sisäiseen hiljaisuuteen ja tyyneyteen kohottamalla energiaa, hiljentämällä mielen liikkeitä ja avaamalla tietä oman olemuksen ytimeen. Kirtan purkaa kielteisiä tunteita – kateutta, vihaa, himoa, itsekkyyttä ja ylpeyttä nostaen esiin kiitollisuutta ja antaumusta.

Jokainen meistä tulee kirtaniin omana itsenään ja voi osallistua omalla tavallaan. Voit laulaa mukana tai vain kuunnella, vaipua meditatiiviseen rauhaan tai hyppiä ja tanssia, jos rytmit siihen innostavat! Kirtanissa et tarvitse aiempaa kokemusta meditaatiosta, mantralaulusta tai minkäänlaisesta laulamisesta. Ei ole niinkään tärkeää, miltä mantra kuulostaa, mutta tärkeää on se, miltä äänivärähtely tuntuu kehossa, ja miten se keventää sydäntäsi. Mantroja ei tarvitse osata etukäteen, kaikki neuvotaan paikan päällä. Tuo vain ihana itsesi juuri sellaisena kuin olet.

Brahm Gianin ohjelmistossa on sanskritin- ja gurmukhinkielisiä sekä buddhalaisia mantroja. Mantrat ovat yksinomaan myönteisiä, ja niitä käytetään ainoastaan hoitamiseen ja suojelukseen, sekä parhaimpien ominaisuuksiemme kasvattamiseen. Mantrat ovat eräänlaisia loitsuja, jotka voivat saada ihmeitä aikaan – mutta jälleen on kysymys vain siitä, että mantran käyttäjä vahvistaa omaa kykyään muutoksentekijänä.

Brahm Giani -mantrabändi on soitellut vuodesta 2013 lähtien. Perustajat Teija Enoranta (henkiseltä nimeltään Shabad Deep Kaur) ja tyttärensä, joogi toisessa polvessa, Solea Santala (Sukhmani Kaur) ovat keränneet ympärilleen muusikoita ja mantralaulusta innostuneita kirtanilloissa ympäri Suomea ja ulkomailla. Noitakäräjien kirtanissa mukana ovat myös alkuperäisjäsenet Ella Paalanen, Tuomas Ailasmaa ja Martti Vayu Mäkinen.

Ilmoittaudu kirtaniin lähettämällä sähköposti osoitteeseen teija.enoranta@varuna.fi
Osallistumismaksun 15 € voit maksaa paikan päällä käteisenä. Jos haluat nauttia ennen kirtania vegaanisen iltapalan, maksu on 20 € (iltapala & kirtan) – siinä tapauksessa saavu paikalle jo klo 19, ja muista varata iltapala ilmoittautuessasi. Mainitse silloin myös mahdollisista allergioista.

Kysy lisää, ja tule mukaan! Lisää kirtanista voit lukea myös täältä: http://teijaenoranta.fi/kirtan/

Sulje Menu